Dunakanyar
Történelem, természet, kultúra, hagyomány, kaland, élmény. A Dunakanyar mindig is az ország egyik legcsodálatosabb része volt és nincs ez másképp napjainkban sem.

Amellett, hogy megérinthetjük történelmünk darabkáit, járhatunk Mátyás királyunk lépteiben és bejárhatjuk a Börzsöny és a Pilis vadregényes tájait, sárkányhajózhatunk a Dunán vagy akár eltölthetünk egy romantikus hétvégét Kóspallagon.

A Dunakanyar valóságos túraközpont, ahol mind a négy évszakban más és más képet kapunk erről a gyönyörű természeti adottságokkal és igen változatos élővilággal rendelkező térségről, amely a Bánki-tótól Vácon át egészen Visegrádig, Szentendrétől pedig egészen Esztergomig tart, magába foglalva a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot is. A foltos szalamandra otthonában síelhetünk, canopyzhatunk, bobozhatunk, de meglátogathatjuk a Modern Művészeti Gyűjteményt vagy akár a Gyadai Tanösvényt is. A Rám-szakadék, Dobogókő és a Bánki-tó is a Dunakanyar részét képezik. Igazi családbarát hely is, hiszen látogatóközpontokban ismerkedhet meg a Dunakanyar élővilágával kicsi és nagy egyaránt, tanösvényeken barátkozhatnak az erdő lakóival, és tehetik ezt akár erdei kisvasutakon is.

És ha valami igazán helyi specialitásra vágyunk elég felkeresnünk az Alsó-Ipoly-menti falvak egyikét, ahol hamisítatlan házi lekvárokat, mézet vagy szörpöket találunk. A Duna elbűvölő látványa, a modernkori wellness vívmányai, a más és más hangulatú városok és falvak igazi kalandtúrára invitálnak mindenkit, aki a Dunakanyarba látogat.

TÉRKÉP
x